Unguente din gelatină și hrean pentru combaterea durerilor de genunchi (gonartroză)

foto: Pain Doctor

Gonartroza este o afecţiune degenerativă a articulaţiei. Simptomul principal este durerea, care este mai intensă dimineaţa sau după o perioadă de inactivitate şi se poate agrava când se schimbă vremea.

În stadii mai avansate, genunchiul se umflă şi devine rigid, iar mobilitatea sa este redusă. Persoana ce suferă de gonartroză va şchiopăta, iar genunchiul va trosni atunci când este îndoit şi îndreptat.

Unguent din geltină pentru combaterea gonartrozei

Prepararea cremei de bază:

Se pun la fiert în 250 g de unt, la foc mic, următoarele ingrediente:

4 căţei de usturoi
1 linguriţă de flori de gălbenele
1 linguriţă de rădăcină de tătăneasă
1 linguriţă de hrean
1 linguriţă de frunze de viţă-de-vie
1 linguriţă de lemn dulce
1 linguriţă de flori de arnică
1 linguriţă de frunze de dafin
1 linguriţă de frunze de nuc
1 linguriţă de muguri de pin

Aceste ingrediente se fierb zilnic, timp de 3-4 zile, apoi se strecoară. După asta se adaugă în amestec 50-100 ml de ulei de măsline sau ulei de brad.

Modul de preparare:

Într-o cană de porţelan se pun 10 g de gelatină, apoi se toarnă 100 ml de apă călduţă şi se amestecă continuu. Se lasă aproximativ 20 de minute până când se face ca piftia. Se topeşte crema de bază şi se amestecă cu gelatina. În amestecul topit se adaugă câte o pipetă de ulei volatil de ienupăr, de brad şi de rozmarin şi 30 ml de glicerină. Remediul de gelatină se toarnă în recipiente, cât încă este în stare lichidă.

Utilizare

Se aplică zilnic, în special seara, înainte de culcare. După ce a fost aplicat, nu ştergeţi stratul lucios. Paralel cu acest unguent, se ia zilnic câte o linguriţă de gelatină alimentară şi se bea mult lichid. Tratamentul durează 6 luni.

Unguent din hrean

Un unguent benefic în caz de gonartroză este cel pe bază de hrean. Se topesc 50 de grame de unt la temperatura de 40 de grade. Se adaugă 7 linguri de hrean ras fin şi se amestecă bine, până se omogenizează. Se lasă la macerat, la rece, timp o zi, apoi se încălzeşte şi se strecoară. Se unge zona dureroasă, de 2 ori pe zi, timp îndelungat.

Aplicaţii cu frunze de nuc şi ulei de măsline

Peste frunze de nuc tinere se toarnă ulei de măsline. Se lasă la macerat timp de 3-4 ore, apoi se aplică frunzele în câteva straturi pe articulaţiile cu probleme. Se lasă întreaga noapte.

Cataplasmă cu usturoi

Cataplasma cu usturoi este foarte eficientă în calmarea durerilor. Se curăţă un căţel de usturoi, se dă prin răzătoare şi se împachetează într-o cârpă umedă. Se aplică pe genunchiul care vă doare şi se lasă timp de 20 de minute.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

SURSA: sanatosi.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.