Verifică-te şi tu! Psihologul Carl Jung despre obsesia NESĂNĂTOASĂ de a trăi sănătos

foto: maggie explains the world – WordPress.com

Renumitul psiholog și psihiatru elvețian, Carl Gustav Jung a făcut o constatare interesantă şi stranie totodată: Persoanele care au tulburări psihologice sunt obsedate de respectarea unui mod de viață sănătos.

Acești oameni consumă doar alimente și băuturi sănătoase, nu fumează, nu consumă alcool și evită orice produse care le-ar putea dăuna. Ei sunt obsedați de farmacii, cumpără multe medicamente și vitamine pentru a preveni orice boală eventuală și pentru profilaxia organismului.

Ei urmăresc mereu ultimele apariții în domeniul sănătății, dar niciodată nu sunt cu adevărat sănătoși complet. Într-adevăr, păcătosul de obicei se simte mai bine decât credinciosul, căci buruienile întotdeauna cresc mai bine decât grâul. Toți oamenii buni la suflet se plâng de acest lucru.

Cei care au grijă de sine, întotdeauna se simt bolnavi. Ei încearcă să înlăture o problemă psihologică printr-o menajare a organismului. Acest lucru este însă ineficient și se soldează cu eșec. Ei încearcă să se protejeze în fața unei stări de rău interne prin intermediul consolidării rezistenței corpului.

Această obsesie incredibilă, de exemplu, de a consuma exclusiv un tip anume de apă sau de mâncare, se întâmplă din cauza fricii permanente care predomină în mintea lor, și anume frica de moarte.
Ceva în interiorul lor le spune: ,,Doamne, nu mă lăsa să mor, căci încă nu am reușit să trăiesc cu adevărat.” Teama unei treceri în neființă este atât de mare, încât ei încearcă prin orice metodă posibilă să amâne acest fapt. Ce-i de făcut? În următoarea prelegere…

Carl Gustav Jung, Analiza viselor-Semestrul de iarnă. Prelegerea III din 5 Februarie 1930

Sursa: All4Romania.ro

articol publicat pe portalul ampress.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.