(VIDEO) Adevărul tulburător despre sănătatea noastră, rostit de un medic: ”Să-ţi asculţi corpul pentru a înţelege bolile ca limbaje…”

foto: Spirituality & Health

Din ce în ce mai mulți oameni ajung să accepte faptul că organismul nostru are capacitatea de autovindecare. Însă atunci când un medic ajunge să accepte această idee, merită să-l ascultăm pentru a vedea ce anume l-a condus la această concluzie.

Este vorba despre Dr. Lissa Rankin – „doctor nu doar de corpuri ci și de suflete” – cum îi place să se definească (link). Este de asemenea speaker internațional, artistă (link) și autoare a cărții „Vindecarea cu ajutorul minții” care a ajuns rapid bestseller și a fost tradusă și în limba română (link). În acest moment conduce și proiectul „Pink Medicine Revolution” care ajută pacienții să se vindece singuri, încurajând și sistemele naționale de sănătate să îmbrățișeze ideea și să faciliteze astfel de miracole. Putem spera că și sistemul nostru de sănătate să „audă” de această idee…

Am tradus discursul său pentru ca informația să poată ajunge la cât mai mulți oameni. Titlul articolului este titlul pe care Lissa Rankin l-a ales pentru discursul său. Cred că este un material care merită toată atenția, vizionare plăcută!

„Să-ţi asculţi corpul pentru a înţelege bolile ca limbaje simbolice şi metaforice este un demers accesibil oricui. Să stabilim o legătură între prezenţa unui simptom, unei disfuncţii psihologice sau apariţia unei somatizări profunde şi un conflict psihologic sau relaţional ne permite să înţelegem mai bine relaţia strânsă care există între spirit şi corp şi să abordăm bolnavul în întreaga sa dimensiune umană.” – Jacques Salomé

Sursa:articol preluat de pe  adinaamironesei.blogspot.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.