(VIDEO) Produsul vegetal care conține mai mult calciu decât lactatele

foto: Ecology.md

Majoritatea oamenilor cred că fără produse lactate ei nu vor obține suficient calciu. Însă…

În pofida faptului că produsele lactate sînt cea mai bogată sursă de calciu, nu aveți nevoie de lactate, pentru a obține o cantitate suficientă de calciu pentru organism.

Există diferite surse nelactate de calciu, așa ca sardinele, migdalele și verdeața (salată, spanac, cale și rucola).

Una dintre cele mai bogate și mai folositoare surse de calciu printre acestea este tahini.

Avantajele alimentare ale tahini.

Tahini se produce din semințele din susan și conține o concentrație înaltă de calciu. În realitate, tahini vă va oferi mai mult calciu decît un pahar cu lapte!

Doar 35 de grame de acest produs ne oferă 35 la sută din necesarul de calciu. Este o sursă minunată de vitamine din grupul B și vitamina E, precum și minerale ca fierul, lecitina, fosfor, potasiu li magneziu.

Cea mai bună noutate despre tahini constă în faptul că datorită conținutului alcalin înalt substanțele ei nutritive se asimilează ușor de organism.

Tahini propune un spectru larg de avantaje pentru sănătate așa a reducerea tensiunii arteriale, ameliorarea somnului, evitarea spasmelor căilor respiratorii în caz de astm, reducerea simptomelor SPM, reducerea nivelului de colesterol, prevenirea acceselor de migrenă, osteoporozei etc.

Tahini este un ingredient universal, ce poate fi întrebuințat prin diferite metode.

Ele mai multe tipuri de tahini comercializate în magazine se prepară din semințe de susan. Dar ele pot conține adaosuri chimice. Puteți pregăti tahini și în condiții casnice și veți obține un produs alimentar calitativ, ce aduce beneficii pentru sănătate.

Ingrediente:

  • 300-400 grame de semințe de susan
  • 3-4 linguri de ulei neutru, ca el din susan sau de măsline.
  • Sare pe vârful de cuțit

Mod de preparare:

Semințele de susan se spală și se usucă în aer liber sau în cuptor la temperatură joasă (50=70 C) timp de 3-5 minute sau pe tigaie la foc mic. Susanul nu se prăjește pînă la culoarea galbenă sau maro, deoarece își va pierde proprietățile benefice.

Lăsați semințele să se răcească și aruncați-le în blender sau robotul de bucătărie. Mărunțiți semințele până la omogenizare.

Adăugați 3-4 linguri de ulei (de măsline sau de susan) și amestecați din nou.

Adăugați sare, dacă e necesar.

Sursa: Ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.