(VIDEO) „Şerpii Maicii Domnului” din insula Kefalonia, un fenomen fără egal în lume

Serpii din Insula Kefalonia sunt un miracol inexplicabil, legat de Maica Domnului. In apropiere de satul grec Marcopoulo se afla biserica „Adormirea Maicii Domnului”, unde, la fiecare 15 august, are loc un fenomen fara precedent.

Incepand de la sarbatoarea „Schimbarea la Fata”, pe aceasta insula, apar serpi care dispar cu desavarsire dupa sarbatoarea inchinata Fecioarei (numiti „Serpii Maicii Domnului”). Cercetatorii i-au studiat si au constatat ca sunt niste reptile subtiri, de culoare gri, cu pielea catifelata, ce au imprimata cate o cruciulita pe trup si o alta pe varful limbii.

Serpii-Maicii-Domnului

In timpul slujbei de „Adormirea Maicii Domnului”, serpii intra in biserica, se infasoara pe mainile credinciosilor, precum bratarile, se urca pe icoana Fecioarei Maria, pe Sfanta Cruce, pe Evanghelie si in afara. Nimeni nu se teme de ei. Toata lumea spune ca sunt „serpii Maicii Domnului”, care vin la rugaciune. Daca reptilele nu vin intr-un an, se considera ca este un semn rau prevestitor. Acest lucru s-a intamplat in 1940 si 1953, cand insula a fost zguduita de miscari seismice.

serpii-maicii-domnului-kefalonia

Mitul cu privire la acesti serpi incepe cu anul 1705, atunci cand manastirea a fost atacata de pirati. Se spune ca toate calugaritele din manastire s-au rugat cu ardoare la Maica Domnului pentru protectie si ca s-ar fi transformat in serpi, pentru a nu fi luate prizoniere.

Cum poate fi explicat acest miracol?

sursa: almeea.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.