Vitamina C în tratarea cancerului. Un sprijin uriaș pentru sănătate: vitamina C organică

foto: acpm.net
Oamenii de știință americani susțin că vindecarea cancerului s-ar putea obține prin injecții intravenoase cu vitamina C, în combinatie cu metoda clasică a chimioterapiei.
Istorie
Megadoza de vitamina C a fost studiată ca și tratament pentru pacienții cu cancer încă din 1970. Ewan Cameron, un chirurg scoțian a lucrat alături de Linus Pauling, laureat al premiului Nobel pentru a afla beneficiie terapiei cu vitamina C într-o serie de studii clinice pe pacienți cu cancer la sfârșitul anilor 1970, începutul anilor 1980. Studii recente din Statele Unite ale Americii au arătat că megadoze de vitamina C administrate intravenos pacienților cu infecții puternice, cancer, sau cancer de sân au rezultate uimitoare.
Teorie
Un studiu de acum 50 de ani sugerează că dezvoltarea cancerului ar fi strâns corelată cu schimbarea țesutului conjuctiv datorat deficitului de vitamina C. Astfel, în 1970 a fost propus că o mega doză de acid ascorbic ar ajuta la dezvoltarea unei rezistențe a organimslui importiva infecțiilor și posibil a cancerului.
Studiile următoare au arăta că nivelul de vitaminca C din sânge este dependent de modul în care este administrat. Astfel, dacă administrarea se face pe cale orală, o mare parte din aceasta se pierde neavând un efect concludent asupra celulelor canceroase, însă dacă se administrează intravenos s-a observat că nivelul de vitamina C din sânge crește substantiabil.
Mai mult, terapia cu de doze mari de vitamina C se poate aplica și ca tratament suplimentar înainte sau după operație. Un astfel de tratament îmbunătățește starea generală a pacientului și ajută la vindecarea rănilor postoperatorii precum reduce și riscul apariției complicațiilor postoperatorii. Tratamentul preoperatoriu trebuie aplicat preferabil cu 4-5 zile înainte de operație.
Efecte
S-a observat că pacienții care au primit o megadoza de vitamina C pe cale intravenoasă, alături de chimioterapie, au prezentat mai puține efecte dăunătoare ale tratemantului. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că intoducerea intravenoasă a vitaminei C în organism poate omorâ celulele canceroase fără ca pacientul să dezvolte o toxicitate notabilă sau schimbări patologice în splină, rinichi sau ficat.
Terapie
Tratamentul cu vitamina C în doze mari este aplicată în țările vestice, precum Germania încă de la sfârșitul anilor 1980. Odată cu publicarea rezultatelor primelor tratamente (1994, 1999) numărul terapeuților care aplică cu success tratamentul megadozei de vitamina C este în continuă creștere.
Mai multe clinici aplică terapia cu Vitamina C cu success – clinica Habichtswald Kassel, clinica Zimmermann Badenweiler, Vila Medica Edenkoben.
Testele efectuate pe animale și cercetările epidemologice au arătat că antioxidanții joacă un rol definitoriu în profilaxia bolilor cornice, cum ar fi cancerul. Aplicarea tratementului cu antioxidanți suplimentari influențează în mod pozitiv finalitatea tratamentului în cazul pacienților cu boli tumorale.
Efecte benefice ale aplicarii postoperatorii
– încărca resursele de vitamina C ale organismului
– reduce nivelul acidului ascorbic în leucocite
– detoxifiaza
– ajută la vindecarea rănilor
– previne tromboza
– ajută la absorbţia fierului
– oferă protecţie împotriva infecţiilor
– îmbunătăţeşte starea generală a pacientului
– reduce riscul apariţiei complicaţiilor
Un sprijin uriaș pentru sănătate: vitamina C organică
Este o substanţă care poate părea banală, dar efectele sale asupra sănătăţii sunt incredibil de puternice. Cu ea pot fi tratate forme grave de cancer, dar şi o răceală puternică, poate fi prevenit infarctul, dar şi accidentul vascular cerebral sau astmul. Ne referim la vitamina C organică, extrasă prin procedee 100% naturale, care este de zeci de ori mai puternică decât surata ei de sinteză.
Această vitamină a fost identificată pentru prima dată de către fiziologul şi biochimistul maghiar Albert Szent-Gyorgyi, descoperire pentru care a şi primit în 1937 premiul Nobel. Până ca omul să facă însă această descoperire, a fost nevoie de o muncă de sute de milioane de ani a naturii. Atât i-a luat Mamei Natură ca să creeze această moleculă extrem de simplă, compusă din carbon, hidrogen şi oxigen.
Însă această moleculă simplă, adică vitamina C, s-a dovedit un adevărat miracol pentru lumea vie. Era destul de mică şi de agilă, cât să poată trece repede prin barierele metabolismului, şi imprima un asemenea dinamism, încât a impulsionat fantastic evoluţia vieţii de pe Terra, din momentul în care a fost „inventată”. Aproape toate vieţuitoarele de pe Pământ îşi produc singure această substanţă care le asigură energia şi dinamismul, dar nu şi omul. Omul trebuie să apeleze la lumea vegetală, la natura înconjurătoare, pentru a face rost de această vitamină fără de care nu poate trăi.
Ca şi cum natura sau, altfel spus, Dumnezeu, ar fi vrut să se asigure că fiinţa umană, înzestrată cu atâta ingeniozitate şi abilităţi, nu va uita niciodată de unde provine şi cât de interconectată este cu mediul înconjurător, cu celelalte fiinţe, pe care trebuie să le protejeze. Cunoscută şi ca acid ascorbic, această substanţă este printre cele mai importante pentru viaţa noastră.
Tratamente cu Vitamina C
Alergie
Vitamina C organică este de un real ajutor şi în cazul reacţiilor alergice, fie ele la nivelul pielii, aparatului respirator sau digestiv. Încă de la primele manifestări ale unei reacţii alergice, se ia o doză de 100-200 mg de vitamina C organică, ulterior administrându-se câte 20-40 mg din această vitamină, din două în două ore. Acidul ascorbic are, între altele, o acţiune imunomodulatoare antihistaminică puternică, reducând inflamaţia, senzaţia de durere şi usturime, senzaţia de ameţeală, frisoanele etc.
Astm
Un sprijin uriaş pentru sănătate: VITAMINA C ORGANICĂ
De extraordinarele proprietăţi antialergice şi imunostimulente ale vitaminei C pot beneficia şi bolnavii de astm. Tratamentul cu vitamina C organică, sub formă de capsule, din care se iau câte 100 mg pe zi, va fi dublat de o alimentaţie cu legume şi fructe bogate în acest nutrient, mai ales varză roşie, lămâi, mere (cu tot cu coajă), măceşe. Această cură răreşte intensitatea şi frecvenţa crizelor de astm, creşte rezistenţa la efort, toleranţa la stres, frig şi alergeni.
Febră
Administrarea, zilnic, a 150 mg de vitamina C organică ajută organismul, în special sistemul cardiovascular, să facă faţă acceselor de febră. În plus, vitamina C activează, la fel ca şi accesele de febră, sistemul imunitar, cele două având o acţiune sinergică în cazul infecţiilor şi al afecţiunilor tumorale. Atât timp cât febra se menţine în parametri acceptabili, sub 38,5 grade Celsius, preferaţi o doză sănătoasă de vitamina C organică, în locul aspirinei sau al altor febrifuge.
Gripă, viroze respiratorii
În timpul epidemiilor, se administrează câte 100-150 mg pe zi de acid ascorbic natural, pentru prevenţie. Odată boala declanşată, vreme trei-cinci zile, se administrează, zilnic, câte o supradoză de 300 g de vitamina C organică. Acest nutrient are darul de a mobiliza exemplar sistemul imunitar, scurtând timpul de vindecare, atenuând simptomele şi făcând boala mai uşor de suportat.
Infecţii respiratorii bacteriene (inclusiv pneumonie, TBC)
Se ţine un tratament de 30 de zile, timp în care se iau câte 150-200 mg de vitamina C organică pe zi, un ajutor substanţial şi pentru terapia clasică cu antibiotice. Fără o activare a sistemului imunitar, ca cea conferită de această vitamină, tratamentele de distrugere a germenilor infecţioşi nu au nici o şansă de izbândă, motiv pentru care afecţiunile bacteriene ajung să recidiveze tot mai des.
Boala coronariană
Un sprijin uriaş pentru sănătate: VITAMINA C ORGANICĂ
O doză modestă, de 100 mg de vitamina C organică, administrată zilnic, reduce cu aproape 60% riscul de infarct la subiecţii cu insuficienţă cardiacă. Mai mult, acidul ascorbic din fructe şi legume îmbunătăţeşte puterea de contracţie a muşchiului cardiac, ajută la o irigare mai bună a inimii şi creşte capacitatea de efort a bolnavilor. Studii făcute pe 14.000 de vârstnici au arătat că vitamina C de sinteză nu are nici un efect de prevenire a infarctului sau a altor boli cardiovasculare. În schimb, vitamina C organică este – tot conform studiilor – un adevărat panaceu pentru cardiaci, aşa cum afirmam anterior.
Ateroscleroză
Vitamina C luată în fiecare zi, câte 150 mg, previne oxidarea colesterolului pe artere, produce o uşoară vasodilataţie şi stopează evoluţia bolii spre complicaţii cum ar fi ischemia cardiacă sau ateroscleroza.
Hipertensiune
Acelaşi tratament de la ateroscleroză conduce după 6 luni de administrare la o reducere în medie cu 9% a tensiunii arteriale. De asemenea, tratamentul cu vitamina C organică, asociat cu hrana vegetariană şi cât mai naturală, stabilizează valorile tensiunii arteriale, prevenind apariţia atât de periculoaselor pusee de hipertensiune.
Accident vascular (prevenire, ameliorarea sechelelor)
Un studiu făcut în zona rurală a Japoniei, pe 2000 de vârstnici, a arătat că cei care consumă vegetale foarte bogate în vitamina C au un risc de accident vascular foarte scăzut. Mai exact, consumatorii de vitamina C organică din vegetale au un risc cu 52% mai scăzut de accident vascular decât cei care nu consumă deloc sau foarte puţine vegetale bogate în acest nutrient. În plus, refacerea funcţiilor motorii şi cognitive după un asemenea atac este mult mai rapidă atunci când se iau doze sporite (peste 200 mg zilnic) de acid ascorbic natural.
Anemie feriprivă, anemie hemolitică
Vitamina C ajută la asimilarea fierului din alimente în organism, unde va fi folosit la fabricarea eritrocitelor. De asemenea, acidul ascorbic reglează acţiunea sistemului imunitar, împiedicându-l să distrugă eritrocitele produse de propriul organism şi apariţia aşa-numitei anemii hemolitice.
Articolul integral îl puteți citi pe formula-as.ro (n.r.- merită efortul)