Vitamina C în tratarea cancerului. Un sprijin uriaș pentru sănătate: vitamina C organică

foto: acpm.net

Oamenii de știință americani susțin că vindecarea cancerului s-ar putea obține prin injecții intravenoase cu vitamina C, în combinatie cu metoda clasică a chimioterapiei.

Istorie

Megadoza de vitamina C a fost studiată ca și tratament pentru pacienții cu cancer încă din 1970. Ewan Cameron, un chirurg scoțian a lucrat alături de Linus Pauling, laureat al premiului Nobel pentru a afla beneficiie terapiei cu vitamina C într-o serie de studii clinice pe pacienți cu cancer la sfârșitul anilor 1970, începutul anilor 1980. Studii recente din Statele Unite ale Americii au arătat că megadoze de vitamina C administrate intravenos pacienților cu infecții puternice, cancer, sau cancer de sân au rezultate uimitoare.

Teorie

Un studiu de acum 50 de ani sugerează că dezvoltarea cancerului ar fi strâns corelată cu schimbarea țesutului conjuctiv datorat deficitului de vitamina C. Astfel, în 1970 a fost propus că o mega doză de acid ascorbic ar ajuta la dezvoltarea unei rezistențe a organimslui importiva infecțiilor și posibil a cancerului.

Studiile următoare au arăta că nivelul de vitaminca C din sânge este dependent de modul în care este administrat. Astfel, dacă administrarea se face pe cale orală, o mare parte din aceasta se pierde neavând un efect concludent asupra celulelor canceroase, însă dacă se administrează intravenos s-a observat că nivelul de vitamina C din sânge crește substantiabil.

Mai mult, terapia cu de doze mari de vitamina C se poate aplica și ca tratament suplimentar înainte sau după operație. Un astfel de tratament îmbunătățește starea generală a pacientului și ajută la vindecarea rănilor postoperatorii precum reduce și riscul apariției complicațiilor postoperatorii. Tratamentul preoperatoriu trebuie aplicat preferabil cu 4-5 zile înainte de operație.

Efecte

S-a observat că pacienții care au primit o megadoza de vitamina C pe cale intravenoasă, alături de chimioterapie, au prezentat mai puține efecte dăunătoare ale tratemantului. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că intoducerea intravenoasă a vitaminei C în organism poate omorâ celulele canceroase fără ca pacientul să dezvolte o toxicitate notabilă sau schimbări patologice în splină, rinichi sau ficat.

Terapie

Tratamentul cu vitamina C în doze mari este aplicată în țările vestice, precum Germania încă de la sfârșitul anilor 1980. Odată cu publicarea rezultatelor primelor tratamente (1994, 1999) numărul terapeuților care aplică cu success tratamentul megadozei de vitamina C este în continuă creștere.

Mai multe clinici aplică terapia cu Vitamina C cu success – clinica Habichtswald Kassel, clinica Zimmermann Badenweiler, Vila Medica Edenkoben.

Testele efectuate pe animale și cercetările epidemologice au arătat că antioxidanții joacă un rol definitoriu în profilaxia bolilor cornice, cum ar fi cancerul. Aplicarea tratementului cu antioxidanți suplimentari influențează în mod pozitiv finalitatea tratamentului în cazul pacienților cu boli tumorale.

Efecte benefice ale aplicarii postoperatorii

– încărca resursele de vitamina C ale organismului
– reduce nivelul acidului ascorbic în leucocite
– detoxifiaza
– ajută la vindecarea rănilor
– previne tromboza
– ajută la absorbţia fierului
– oferă protecţie împotriva infecţiilor
– îmbunătăţeşte starea generală a pacientului
– reduce riscul apariţiei complicaţiilor

Un sprijin uriaș pentru sănătate: vitamina C organică

Este o substanţă care poate părea banală, dar efectele sale asupra sănătăţii sunt incredibil de puternice. Cu ea pot fi tratate forme grave de cancer, dar şi o răceală puternică, poate fi prevenit infarctul, dar şi accidentul vascular cerebral sau astmul. Ne referim la vitamina C organică, extrasă prin procedee 100% naturale, care este de zeci de ori mai puternică decât surata ei de sinteză.

Această vitamină a fost identificată pentru prima dată de către fiziologul şi bio­chi­mistul maghiar Albert Szent-Gyorgyi, des­coperire pentru care a şi primit în 1937 premiul Nobel. Până ca omul să facă însă această descoperire, a fost nevoie de o muncă de sute de milioane de ani a na­turii. Atât i-a luat Mamei Natură ca să creeze această mole­cu­lă extrem de sim­plă, com­pusă din carbon, hidro­gen şi oxi­gen.

Însă această mo­leculă simplă, adi­că vi­tamina C, s-a dovedit un adevă­rat miracol pentru lu­mea vie. Era destul de mică şi de agilă, cât să poată tre­ce re­pede prin barierele me­tabolismului, şi im­prima un asemenea dinamism, încât a impulsionat fantastic evo­luţia vieţii de pe Terra, din momentul în care a fost „in­ventată”. Aproape toate vie­ţui­toarele de pe Pământ îşi produc singure această sub­stanţă care le asigură ener­gia şi dina­mis­­mul, dar nu şi omul. Omul trebuie să ape­­leze la lumea vegetală, la na­tu­ra în­con­jurătoare, pentru a face rost de aceas­tă vitamină fără de care nu poate trăi.

Ca şi cum natura sau, altfel spus, Dumne­zeu, ar fi vrut să se asigure că fiinţa uma­nă, înzestrată cu atâta ingeniozitate şi abi­lităţi, nu va uita niciodată de unde provine şi cât de in­terconectată este cu mediul înconjurător, cu celelalte fiinţe, pe care trebuie să le protejeze. Cunoscu­tă şi ca acid ascorbic, această sub­stanţă este printre cele mai im­portante pentru viaţa noastră.

Tratamente cu Vitamina C

Alergie

Vitamina C organică este de un real ajutor şi în cazul reacţiilor alergice, fie ele la nivelul pielii, aparatului respirator sau digestiv. Încă de la primele manifestări ale unei reacţii alergice, se ia o doză de 100-200 mg de vitamina C organică, ulterior adminis­trându-se câte 20-40 mg din această vitamină, din două în două ore. Acidul ascorbic are, între altele, o acţiune imunomodulatoare antihistaminică puter­nică, re­ducând inflamaţia, senzaţia de durere şi usturi­me, sen­zaţia de ameţeală, frisoanele etc.

Astm
Un sprijin uriaş pentru sănătate: VITAMINA C ORGANICĂ

De extraordinarele proprietăţi antialergice şi imunostimulente ale vitaminei C pot beneficia şi bolnavii de astm. Tratamen­tul cu vitamina C organică, sub formă de capsule, din care se iau câte 100 mg pe zi, va fi dublat de o alimentaţie cu legume şi fructe bogate în acest nutrient, mai ales varză roşie, lă­mâi, mere (cu tot cu coajă), măceşe. A­ceastă cură răreşte intensitatea şi frecvenţa cri­zelor de astm, creşte rezistenţa la efort, toleranţa la stres, frig şi aler­geni.

Febră

Administrarea, zilnic, a 150 mg de vitamina C organică ajută organismul, în special sistemul car­dio­vascular, să facă faţă acceselor de febră. În plus, vitamina C activează, la fel ca şi acce­sele de febră, sistemul imunitar, cele două având o ac­ţiune sinergică în cazul infecţiilor şi al afecţiunilor tumorale. Atât timp cât febra se menţine în parametri acceptabili, sub 38,5 grade Celsius, preferaţi o doză sănătoasă de vitamina C organică, în locul aspirinei sau al altor febrifuge.

Gripă, viroze respiratorii

În timpul epide­miilor, se administrează câte 100-150 mg pe zi de acid ascorbic natural, pentru preven­ţie. Odată boala de­clanşată, vreme trei-cinci zile, se administrează, zilnic, câte o supradoză de 300 g de vitamina C orga­nică. Acest nutrient are darul de a mo­biliza exemplar sistemul imunitar, scurtând timpul de vindecare, ate­nuând simptomele şi făcând boala mai uşor de suportat.

Infecţii respiratorii bacteriene (inclusiv pneumonie, TBC)

Se ţine un tratament de 30 de zile, timp în care se iau câte 150-200 mg de vitamina C organică pe zi, un ajutor substanţial şi pentru terapia clasică cu anti­bio­tice. Fără o activare a sistemului imunitar, ca cea con­ferită de această vitamină, tratamentele de distrugere a germenilor infecţioşi nu au nici o şansă de izbândă, mo­tiv pentru care afecţiunile bacteriene ajung să reci­diveze tot mai des.

Boala coronariană

Un sprijin uriaş pentru sănătate: VITAMINA C ORGANICĂ

O doză modestă, de 100 mg de vitamina C orga­nică, administrată zilnic, reduce cu aproape 60% ris­cul de infarct la subiecţii cu insuficienţă cardiacă. Mai mult, acidul ascorbic din fructe şi legume îmbu­nătă­ţeşte puterea de contracţie a muşchiului cardiac, ajută la o irigare mai bună a inimii şi creş­te capacitatea de efort a bolna­vilor. Studii făcute pe 14.000 de vârstnici au arătat că vitamina C de sinteză nu are nici un efect de pre­venire a infarc­tu­lui sau a altor boli cardiovasculare. În schimb, vita­mina C organică este – tot con­form studiilor – un ade­vărat pana­ceu pentru cardiaci, aşa cum afir­mam an­terior.

Ateroscleroză

Vitamina C luată în fiecare zi, câte 150 mg, previne oxidarea co­les­terolului pe artere, produce o uşoară vasodilataţie şi stopează evo­luţia bolii spre complicaţii cum ar fi ischemia cardiacă sau ateroscleroza.

Hipertensiune

Acelaşi tratament de la ate­roscleroză conduce după 6 luni de administrare la o reducere în medie cu 9% a tensiunii arteriale. De asemenea, tratamentul cu vitamina C organică, aso­ciat cu hrana vegetariană şi cât mai naturală, sta­bilizează valorile tensiunii arte­riale, prevenind apa­riţia atât de periculoaselor pusee de hiper­tensiune.

Accident vascular (prevenire, ameliorarea sechelelor)

Un studiu făcut în zona rurală a Japoniei, pe 2000 de vârstnici, a arătat că cei care consumă ve­ge­tale foarte bogate în vitamina C au un risc de acci­dent vascular foarte scăzut. Mai exact, con­sumatorii de vitamina C organică din ve­ge­tale au un risc cu 52% mai scăzut de accident vascular decât cei care nu con­sumă deloc sau foarte puţine vegetale bogate în acest nutrient. În plus, refa­cerea funcţiilor motorii şi cog­ni­tive după un asemenea atac este mult mai rapidă atunci când se iau doze sporite (peste 200 mg zil­nic) de acid ascorbic natural.

Anemie feriprivă, anemie hemo­litică

Vitamina C ajută la asimilarea fierului din alimente în organism, unde va fi folosit la fa­bri­carea eritrocitelor. De asemenea, acidul ascor­bic reglează acţiunea sistemului imunitar, împie­di­cându-l să distrugă eritrocitele produse de propriul organism şi apariţia aşa-numitei anemii hemolitice.

Articolul integral îl puteți citi pe formula-as.ro   (n.r.- merită efortul)

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.