Vrei să îmbătrânești frumos? Activitățile care prelungesc viața femeilor

foto: Sixty and Me

Aveți deja noroc dacă sunteți femeie, dacă sunteți în căutarea unor modalități pentru a trăi mult mai mult cu putință.

Oricum, femeile trăiesc mai mult decât bărbații, în lume femeile având o speranță de viață de aproximativ 74 de ani, conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Dincolo de a avea o dietă echilibrată și de a face sport, există şi alte metode prin care vă puteți prelungi viața, la care probabil nici nu v-aţi gândit până acum.

Dacă doriţi să atingeţi vârsta de cel puțin 100 de ani și nu oricum, cercetătorii au descoperit că următoarele caracteristici ale vieţii ajută femeile să mai adauge mulți ani la viață:

Faceţi copii!

Femeile care au copii înainte de vârsta de 60 de ani vor trăi mai mult decât femeile care nu au copii până la aceeași vârstă, potrivit unui studiu recent.

Oamenii de știință din Suedia au analizat datele din registrul național a peste 1,5 milioane de persoane care s-au născut la începutul anilor 1900.

Subiecții au fost urmăriți pe măsură ce aceştia îmbatrâneau, descoperindu-se că femeile de 60 de ani cu copii au avut 24,6 ani de viață rămași, în timp ce femeile în vârstă de 60 de ani fără copii doar 23,1 ani.

Mergeţi la cumpărături!

Terapia cu ajutorul cumpărăturilor, de asemenea, vă poate ajuta să trăiți mai mult, este concluzia unui studiu publicat în Jurnalul de Epidemiologie și Sănătate Comunitară din anul 2011.

Un proces de analiză a persoanelor vârstnice din Taiwan a concluzionat că subiecții care au făcut cumpărături în fiecare zi au avut un risc de deces cu 27% mai mic decât cumpărătorii cu o frecvență mai redusă. Nu este puțin lucru…

Autorii mai menționează că aceste beneficii asupra sănătăţii pot sa nu aibă nimic de-a face cu aspectul financiar al persoanei respective, ci mai degrabă cu alte aspecte precum evitarea singurătăţii şi activitatea fizică.

Beti cafea

Femeile care beau zilnic cafea cu cofeină au șanse mai mari să evite o moarte prematură, concluzionează un studiu evidențiat de revista Analele Medicinii Interne.

Femeile care au consumat cel puţin doua căni de cafea cu cofeină pe zi au avut diminuat riscul de a deceda de boli de inimă cu 25%, comparativ cu cele care nu au băut cafea.

Totuși este necesar a fi făcute mai multe cercetări pentru a întelege mai bine asocierea dintre a bea o cană de cafea şi scăderea mortalităţii, concluziunează autorii studiului.

Locuiți cu partenerul dumneavoastră ”cu inel”

Cercetările au arătat că bărbații care sunt fericiți în căsătorie se bucură de o viață mai lungă decât bărbații care sunt singuri.

În schimb, aceste beneficii nu sunt la fel de semnificative şi pentru femei. O relație pe termen lung, poate fi suficientă pentru a oferi beneficii asupra sănătăţii și pentru a-i menține pe oameni fericiți.

Atenţie la alegerea partenerului partenerul. Vârsta lui contează, bărbații cu soții mai tinere trăind mai mult, lucru care nu se aplică şi femeilor cu soți mai tineri, potrivit analizelor intreprinse pe această direcție.

Cu cât diferența de vârstă este mai mare față de soț, cu atât este mai mică speranța de viață.

Articolul este dedicat femeilor dar, mare parte din cele de mai sus sunt aplicabile și bărbaților (mersul la cumpărături, consumul de cafea etc.).

sursa: cesamancam.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.